JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Helsingborgs tingsrätt finns nu på Facebook

[2016-06-09] Helsingborgs tingsrätt

Den 9 juni kl 10 tar Helsingborgs tingsrätt steget ut i sociala medier på allvar. Domstolen blir den första i landet med en officiell Facebooksida. Sedan tidigare finns myndigheten representerad på Twitter och LinkedIn.

För att kunna möta allmänheten på ett modernt sätt har en nystartad kommunikationsgrupp beslutat att Helsingborgs tingsrätt ska finnas tillgänglig även i sociala medier. Twitter och LinkedIn kom först och nu är domstolen redo att öppna för kontakt via Facebook.

- Vi vill gärna vara en modern domstol. I det ligger bland annat att vi har ett bra bemötande, är öppna och lättillgängliga för allmänheten, säger tingsrättens chef, lagman Ylva Norling Jönsson.

Under arbetet med att ta fram policy och arbetsmetoder har Domstolsverket visat stort intresse. Helsingborgs tingsrätt blir första svenska domstol på Facebook.

- Att finnas på Facebook 2016 är naturligtvis inget revolutionerande men för oss känns det spännande att vara den första domstolen i landet med en officiell Facebooksida. Tingsrättens kommunikationsgrupp har arbetat intensivt med lanseringen under våren och det känns mycket bra att vi nu äntligen är i hamn, säger Emma Regnér, administrativ assessor.

Förutom att ge allmänheten möjlighet att kontakta tingsrätten via Facebook kommer domstolen att använda kanalen för att informera om aktuella rättegångar. Det blir också inlägg om ämnen som besökare ofta frågar kring, till exempel hur det går till att ansöka om skilsmässa eller vad som förväntas av den som ska vittna i domstol.

- Nu ser vi fram emot att se hur detta utvecklas och vi hoppas givetvis att andra domstolar vill hoppa på tåget, säger Emma Regnér.


• Facebooksidan finns tillgänglig fr.o.m 9 juni kl 10 på adressen: www.facebook.com/helsingborgs.tingsratt
Helsingborgs tingsrätt finns även på Twitter @HelsingborgsTR och på LinkedIn.

Senast ändrad: 2016-06-09

För mer information kontakta:

Emma Regnér
Administrativ assessor
042-19 97 16
Emma.Regner@dom.se