JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Helsingborgs tingsrätt får tillfällig entré i nytt hus

[2018-11-20] Helsingborgs tingsrätt

Från och med den 3 december 2018 börjar Helsingborgs tingsrätt använda salarna i den nya tillbyggnaden. Det ursprungliga huset ska nu byggas om och därför stängs den vanliga entrén. En tillfällig entré öppnas vid Malmöleden.

Om- och tillbyggnationen av tingsrätten går in i nästa fas den 3 december. Då ska de allmänna utrymmena i det ursprungliga huset byggas om. Bland annat ska domstolen få en ny trappa, ny hiss och huset ska integreras med den tillbyggda delen. Även en del av salarna görs om och uppdateras med ny teknik.

Därför blir det under knappt ett år inte möjligt att gå in genom den vanliga entrén från Konsul Perssons plats. I stället har tingsrätten fått en tillfällig entré från Malmöleden. Den kommer att användas från den 3 december tills byggarbetet är klart hösten/vintern 2019.

– Vi har levt med byggarbeten sedan det första spadtaget togs den 10 mars 2017 och det ställer naturligtvis till det både för våra besökare och för tingsrättens egen personal. Men redan nu ser vi att tillbyggnaden är funktionell. När allt är klart kommer vi att ha en jättefin modern domstol med bra teknik och hög säkerhet, säger tingsrättens chef, lagmannen Ylva Norling Jönsson.

Utanför entrén vid Malmöleden finns parkering för rörelsehindrade och platser för att stiga i och ur en bil. I övrigt måste besökare till att börja med gå via Nedre Holländaregatan för att komma till entrén. När kommunen har färdigställt trottoaren norr om tingsrätten blir det även möjligt att gå via trappan bredvid gång- och cykelbron över Malmöleden.

Tingsrätten har också förhandlingar i de tillfälliga lokalerna vid Mäster Palms plats med adress Gasverksgatan 17 tills byggarbetet är klart. Det framgår alltid på kallelsen vilken adress och sal som förhandlingen är tänkt att hållas i. För den som är osäker går det bra att kontakta domstolen via telefon, e-post eller Facebook för att få hjälp att hitta rätt.

Senast ändrad: 2018-11-20

För mer information kontakta:

Fredrik Lassen
Kommunikatör
042-19 97 27
fredrik.lassen@dom.se

Ylva Norling Jönsson
Lagman
042-19 97 49
ylva.norlingjonsson@dom.se

Fakta:

  • Den 24 november 2016 gav regeringen klartecken till ett hyresavtal för att Helsingborgs tingsrätt ska kunna få större lokaler.
  • I januari 2017 började byggarbetet som beräknas vara klart i slutet av 2019. Då har tingsrätten växt från 14 till 21 förhandlingssalar.
  • Sedan den 1 september 2017 använder tingsrätten även tillfälliga lokaler med förhandlingssalar på Gasverksgatan 17.